3. 5. 2025   |   svátek má Alexej
 

Játra na šťávě

Název Množství a jednotka
vepřová játra 500 g
cibule 1 ks
pepř
kmín
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
rýže
oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme dozlatova cibulku, přidáme játra a necháme zatáhnout. Podlijeme vroucí vodou (asi 1/2l), opepříme, okmínujeme a dusíme pod pokličkou doměkka. Vlijeme záklechtku (hladká mouka rozmíchaná v trošce vody), přidáme masox, povaříme 5 minut a nakonec osolíme. Podáváme s rýží.


 


RECEPTY

Kosmatice - smažené květy černého bezu

Postup: Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

RECEPTY

Ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat očistíme, řádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové řezy

Postup: Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Datlové kuličky

Postup: Datle zbavíme pecek, mandle spaříme a oloupeme. Ořechy a loupané mandle dáme do... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...